default-image

Έκρηξη κοντά στο Λευκό Οίκο ανησύχησε τις Αρχές

Κόσμος
Έκρηξη κοντά στο Λευκό Οίκο ανησύχησε τις Αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε σήμερα στις ΗΠΑ καθώς σημειώθηκε έκρηξη στην Ουάσινγκτον, έξω από το Λευκό Οίκο.

Ένας ισχυρός θόρυβος ακούστηκε ελάχιστα λεπτά πριν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του αναχωρήσουν με ελικόπτερο από το νότιο περίβολο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου είπε πως μια αυτοκινούμενη καντίνα που βρισκόταν κοντά είχε πιάσει φωτιά.

Άνδρες της μυστικής υπηρεσίας οδήγησαν αμέσως όλους τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου γίνονται οι τακτικές ενημερώσεις, εντείνοντας την ανησυχία.

Ο Ομπάμα ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στη Σέλμα της Αλαμπάμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο από τις ιστορικές πορείες και κινητοποιήσεις που οδήγησαν στον ιστορικό νόμο για τα ίσα δικαιώματα των μαύρων, το 1965.

Σύμφωνα με τη New York Times, την ίδια ώρα που προκλήθηκε η φωτιά, ένας σκύλος εκπαιδευμένος στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών είχε εντοπίσει κάτι σε όχημα που βρισκόταν κοντά στην περιοχή αυτή. Ωστόσο τα δύο περιστατικά δε φάνηκε να είχαν σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WTOP, ο οποίος επικαλείται τη μυστική υπηρεσία, ο συναγερμός προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε κοντά στην προεδρική κατοικία, με τον κίνδυνο να έχει πλέον περιοριστεί και να σηματοδοτεί τη λήξη του συναγερμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News