Κόσμος

Φρίκη: Τζιχαντιστές κρέμασαν οκτώ Ιρακινούς στρατιώτες

Σε ένα ακόμα φρικιαστικό έγκλημα προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ του Ιράκ.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης εκτέλεσαν και κρέμασαν οκτώ άνδρες που εκτιμάται ότι είναι Ιρακινοί στρατιώτες καθώς κάποιοι από αυτούς φορούν στολή.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, οι σοροί κρεμάστηκαν κάτω από μεταλλική κατασκευή που έφερε τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ενώ από τις εικόνες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καταγράφεται και η παρουσία ενός μικρού παιδιού, το οποίο περπατά αμέριμνο κάτω από την αυτοσχέδια αγχόνη.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, η ενέργεια αυτή ενδέχεται να αποτελεί κίνηση εκδίκησης κατά των Κούρδων μαχητών, οι οποίοι τον περασμένο μήνα έσυραν στο έδαφος σορούς μαχητών του ΙΚ.

Την ίδια στιγμή, λέγεται πως στις φωτογραφίες απεικονίζεται και ο Αμπού αλ-Ραχμάν, ο οποίος τους περασμένους μήνες είχε φωτογραφηθεί μπροστά από κεφάλια Ιρακινών, καρφωμένα σε κάγκελα σε κεντρική πλατεία σε πόλη της Συρίας.

Εντωμεταξύ, αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το ΙΚ ετοιμάζει ένα νέο ορμητήριο για τις φονικές επιθέσεις του στην πόλη Χαγουίτζα του Ιράκ, ενώ οι δυνάμεις των ΗΠΑ εκπαιδεύουν Ιρακινούς στρατιώτες για επέμβαση ανακατάληψης της Μοσούλης.

Σχόλια