default-image

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι στη Ρωσία για το φόνο του Νεμτσόφ

Κόσμος
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι στη Ρωσία για το φόνο του Νεμτσόφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σήμερα στη Ρωσία στο πλαίσιο της έρευνας για το φόνο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δήλωσε συγκεκριμένα πως «δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σήμερα σε σχέση με το φόνο αυτό», και ότι πρόκειται για τους Άνζορ Γκούμπατσεφ και Ζάουρ Νταντάγεφ».

«Ο επικεφαλής του κράτους έχει ενημερωθεί», δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, αναφερόμενος στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για τους συλληφθέντες, όμως ο διοικητής της FSB, Μπορτνίκοφ, επισήμανε ότι και οι δύο είναι από τον Καύκασο. Παράλληλα αποσαφήνισε πως οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ στο πλαίσιο αυτών εξετάζονται διάφορα πιθανά κίνητρα για τη δολοφονία, που, όπως λέγεται, θυμίζει επαγγελματικό χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι Νεμτσόφ δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, σε μικρή απόσταση από την Κόκκινη Πλατεία και τα τείχη του Κρεμλίνου, χτυπημένος με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη.

Ήταν βετεράνος φιλελεύθερος πολιτικός, που θήτευσε και ως πρωθυπουργός υπό τον πρόεδρο Μπόρις Γιέλτσιν, όμως ήλθε σε ρήξη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ανέλαβε τον προεδρικό θώκο.

Έκτοτε ήταν ένα από τα επιφανέστερα πρόσωπα της ρωσικής αντιπολίτευσης, ηγέτης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές του 2012 και επικριτής της ρωσικής εμπλοκής στην ουκρανική κρίση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News