default-image

Και τώρα.. αυτόματοι πωλητές μπαγκετών

Κόσμος
Και τώρα.. αυτόματοι πωλητές μπαγκετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκεφτείτε τώρα να είστε Γάλλος, με τη γνωστή αδυναμία στις πεντανόστιμες λαχταριστές και διάσημες ανά τον κόσμο μπαγκέτες, να έχετε ξεχαστεί και να είναι μεσάνυχτα ή αργία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει το τραπέζι σας χωρίς ψωμί.

Μην γελάτε… Για τους Γάλλους κάτι τέτοιο μοιάζει τραγικό. Η μάλλον έμοιαζε για να ακριβολογούμε. Γιατί τη λύση τη δίνει η σύγχρονη τεχνολογία που έβαλε το… χεράκι της ώστε να λύσει το πρόβλημα. Πως; Μα με αυτόματους μηχανικούς πωλητές μπαγκετών. Χάρις την εφεύρεση του Γάλλου φούρναρη Ζαν Λουί Χέτς κανείς πια δεν μένει χωρίς μπαγκέτα, μέρα και νύχτα, Κυριακή, γιορτή και σχόλη.

Όπως λέει ο ίδιος ο 57χρονος αρτοποιός, η ιδέα για τον αυτόματο πωλητή γεννήθηκε από την επιθυμία του να κλείνει το φούρνο τα απογεύματα ώστε να τα περνά με την οικογένεια του. Αλλά ταυτόχρονα να μην αφήνει παραπονεμένους τους πελάτες του. Έτσι δημιούργησε αυτή τη μηχανή που βραβεύτηκε ως ευρεσιτεχνία.

Οι μπαγκέτες είναι προψημένες και σε τριάντα δεύτερα,  όσο να ροδίσουν στο φούρνο βγαίνουν από το μηχάνημα λαχταριστές . Και έτσι με μόλις ένα ευρώ έχετε την μπαγκέτα σας στο χέρι. Ο Χέτς έχει εγκαταστήσει  είκοσι τέτοια μηχανήματα στη Γαλλία και άλλα τέσσερα στη Ρωσία και όλα πάνε καλά. Έχοντας ήδη καλύψει το κόστος της επένδυσης μέσα σε μερικούς μόνο μήνες.  

Τόσο που σκέφτεται να επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα μηχανήματα πουλούν σε μηνιαία βάση 8500 μπαγκέτες γεγονός που κατά τον ίδιο δείχνει την επιτυχία του εγχειρήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News