default-image

Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο γιόρτασε 117 χρόνια ζωής

Κόσμος
Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο γιόρτασε 117 χρόνια ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενας αιώνας και 17 ακόμη χρόνια ζωής μπορεί να φαντάζουν αιωνιότητα, όμως η γυναίκα που τα κουβαλάει στην πλάτη της υποστηρίζει ότι δεν είναι και «τόσος πολύς καιρός».

Η Γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Και είναι «πολύ χαρούμενη» που φέτος κλείνει τα 117 της χρόνια. Την Τετάρτη, μία ημέρα πριν από τα επίσημα γενέθλιά της, έσβησε για μία ακόμη φορά τα κεράκια στην τούρτα της. Γεννημένη στις 5 Μαρτίου του 1898, η Οκάουα κατέχει μία θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες από το 2013.

Ο Οκάουα παντρεύτηκε το μακρινό 1919. Με τον άντρα της Γιούκιο απέκτησαν τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο. Σήμερα έχει να καμαρώνει τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα. Ο άνδρας της πέθανε το 1931.

Καθισμένη στο αναπηρικό καροτσάκι της, με ένα ροζ κιμονό κι ένα ροζ κοκαλάκι στα λευκά μαλλιά της, η Οκάουα στάθηκε και φέτος μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες που στήνονται «παραδοσιακά» πλέον κάθε χρόνο στο γηροκομείο όπου ζει.

Η κατάσταση της υγείας της είναι σε γενικές γραμμές καλή, αν και τους τελευταίους μήνες είναι αλήθεια ότι έχει καταπέσει κάπως και επιπλέον αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ακοής. Στο σύνηθες ερώτημα - το μυστικό της μακροζωίας - η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου απαντά με πάσα ειλικρίνεια ότι ακόμη το ψάχνει…

Σε κάθε περίπτωση, η Οκάουα γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις πιο «γερασμένες» χώρες του κόσμου, με περισσότερους από 58.000 εκατοντάχρονους (περίπου το 87% είναι γυναίκες).

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News