default-image

Τοκετός… μπαμπάδων

Κόσμος
Τοκετός… μπαμπάδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαιευτήρες και το προσωπικό του νοσοκομείου Αίμα στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας είχαν κουραστεί να ακούν τα παράπονα των γυναικών ότι οι σύζυγοι τους δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι έγκυος και κυρίως πόσο οδυνηρός είναι ένας τοκετός. Έτσι αποφάσισαν να τους δείξουν.

Το νοσοκομείο έστησε ένα ειδικό τμήμα και ξεκίνησε συνεδρίες στις οποίες οι μέλλοντες πατεράδες ζούσαν από πρώτο χέρι την εμπειρία και τους πόνους ενός τοκετού. Ώστε να μην έχουν πλέον καμιά δικαιολογία..! Και εκεί που θα περίμενε κανείς η όλη εμπειρία να είναι αποκρουστική, όντας οδυνηρή συνέβη το αντίθετο. Σύντομα οι συνεδρίες έγιναν της μόδας σε βαθμό που πλείστοι όσοι προσεχώς μπαμπάδες δήλωσαν συμμετοχή.

Δυο φορές την εβδομάδα λοιπόν με ειδικές συσκευές οι άντρες βιώνουν ένα ηλεκτροσόκ στην κοιλιά που προσομοιάζει τους πόνους της γέννας και μάλιστα κλιμακούμενους από το 1 έως το 10. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθείται στην Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική, οι Κινέζοι σπάνια παρακολουθούν τη γέννηση των παιδιών τους ζωντανά ενώ κάποια νοσοκομεία στη χώρα ούτε καν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News