Κόσμος

Νετανιάχου:" Ισχυρότεροι από ποτέ οι δεσμοί Ισραήλ- ΗΠΑ"

Ως "λανθασμένες" διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για το "τέλος" των καλών σχέσεων της χώρας του με τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας πως η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ είναι "ισχυρότερη από ποτέ" και θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με αφορμή τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα, επεσήμανε πως «βρίσκεστε εδώ για να πείτε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η ανακοίνωση του τερματισμού της σχέσης με τις ΗΠΑ δεν είναι μόνο πρόωρη, είναι λανθασμένη», συνέχισε, μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου του μεγαλύτερου αμερικανικού, φιλοϊσραηλινού λόμπι στην Ουάσινγκτον, της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC).

Σύμφωνα με τον κ. Νετανιάχου, με την ομιλία την οποία πρόκειται να εκφωνήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τρίτη δεν έχει ως στόχο να δείξει ότι δεν σέβεται τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ή τον θεσμό της Προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι θα μιλήσει για ενδεχόμενη συμφωνία της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή για την ύπαρξη της χώρας του και επανέλαβε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα αντέξει απέναντι στη διαφωνία των δύο χωρών για το θέμα του Ιράν.

Σχόλια