default-image

Μουσική για ιερό σκοπό

Κόσμος
Μουσική για ιερό σκοπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας τενόρος από το Περού μετατρέπει την τέχνη του σε κοινωνικό έργο προσφέροντας χαρά και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Ο παγκοσμίου φήμης μουσικός, Χουάν Ντιέγκο Φλόρες έχει δημιουργήσει τη λεγόμενη "Συμφωνία για το Περού" μια οργάνωση η οποία ενθαρρύνει και στηρίζει τη δημιουργία μια σειρά από ορχήστρες νέων για φτωχά παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας, από την Πρωτεύουσα Λίμα, έως τα πιο απομακρυσμένα χωριά των Άνδεων.

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά ασχολούνται με τη μουσική, έρχονται κοντά στην παράδοση της χώρας, κοινωνικοποιούνται, ασχολούνται με κάτι δημιουργικό και αποφεύγουν τους κινδύνους των ναρκωτικών και του υποκόσμου. Ήδη οι νεαροί καλλιτέχνες με μεγάλο ταλέντο παρουσίασαν τη δουλειά τους στην πρώτη από μια σειρά παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο της  Λίμα με μεγάλη επιτυχία και έπεται η συνέχεια.  

Ο εμπνευστής της οραματικής ιδέας αλλά και τα παιδιά καθώς και οι γονείς του δηλώνουν ενθουσιασμένοι καθώς πέραν των άλλων ανοίγονται πλέον και νέοι δρόμοι καριέρας για τους μικρούς μουσικούς ηλικίας από 8 έως 13 ετών που μετέχουν στην ορχήστρα. Παράλληλα ο Φλόρες έχει δημιουργήσει και ένα εργαστήριο, στο οποίο οι μικροί κατασκευάζουν μουσικά όργανα, κλασικά αλλά και παραδοσιακά.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News