Κόσμος

Κάμερες κατέτραψαν τις Βρετανίδες μαθήτριες καθ' οδόν προς Συρία

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας απεικονίζονται οι τρεις Βρετανίδες μαθήτριες, να περιμένουν για διάστημα αρκετών ωρών σε ένα σταθμό λεωφορείων στην Τουρκία προτού μεταβούν σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η βρετανική αστυνομία και οι οικογένειες των κοριτσιών έχουν απευθύνει έκκληση προς τις έφηβες να επιστρέψουν στα σπίτια του αφότου μετέβησαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη από το Λονδίνο την 17η Φεβρουαρίου. Οι φίλες Αμίρα Αμπάσε, 15 ετών, Σαμίμα Μπεγκούμ, επίσης 15 ετών και η 16χρονη Καντίζα Σουλτάνα πιστεύεται ότι έκτοτε κατάφεραν να εισέλθουν στη Συρία, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που έχει ημερομηνία 17η και 18η Φεβρουαρίου, προέρχεται από τον σταθμό λεωφορείων Μπαϊραμπάσα που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου τα κορίτσια έφθασαν με το μετρό που πήραν από το αεροδρόμιο, επισημαίνει η εφημερίδα Milliyet, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας.

Υποστηρίζεται ότι τα κορίτσια παρέμειναν για 18 ώρες στο Μπαϊραμπάσα προτού επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό τη Σανλιούρφα, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη συριακή μεθόριο, που ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η τουρκική αστυνομία προσπαθεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα των προσώπων που καταγράφονται στο βίντεο να βοηθούν τα κορίτσια με τις αποσκευές τους στο σταθμό λεωφορείων.

Σχόλια