Κόσμος

Υπερθέαμα στο Χονγκ Κονγκ

Ένα μοναδικό θέαμα έδωσε άλλη όψη στο Χονγκ Κονγκ. Από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της μεγαλούπολης ο Γερμανός καλλιτέχνης Κάρστεν Νικολάι έδωσε μια εκπληκτική παράσταση, με την καλλιτεχνική εγκατάσταση άλφα παλμός διάρκειας πενήντα λεπτών με χρώμα, φως και μουσική και βασικό στόχο να κατακλύσει την πόλη με παλμούς από το Διεθνές Εμπορικό Κέντρο του Χονγκ Κονγκ στα πλαίσια της πενθήμερης παγκόσμιας έκθεσης που έλαβε χώρα στην πόλη.  

Απαιτήθηκαν οκτώ μήνες δουλειάς για να ξεδιπλωθεί αυτό το υπερθέαμα από τον πύργο ύψους 490 μέτρων των 118 ορόφων το οποίο σημειωτέον έδινε την ευκαιρία στο κοινό να συμμετέχει με μια εφαρμογή σε έξυπνα κινητά, δημιουργία του καλλιτέχνη.

Το θέμα ήταν απίστευτο και ίσως ένα από τα καλύτερα του είδους παγκοσμίως, όπως χαρακτηρίστηκε. Όσο για το σκεπτικό πίσω από την καλλιτεχνική εγκατάσταση αυτό ήταν η προσπάθεια να εξερευνηθούν οι επιδράσεις που έχουν ο ήχος και το φως στη διάθεση του κοινού, στη δημιουργικότητα όσων συμμετείχαν και βέβαια στη χαλάρωση και την αποθέωση των αισθήσεων.   

Σχόλια