default-image

Παιδιά κάνουν μάθημα για... καλάσνικοφ!

Κόσμος
Παιδιά κάνουν μάθημα για... καλάσνικοφ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά νηπιαγωγίου της Αγίας Πετρούπολης πόζαραν και φωτογραφήθηκαν με καλάσνικοφ. Τα παιδιά ηλικίας 5-6 χρονών φωτογραφήθηκαν κρατώντας Καλάσνικοφ και εκτοξευτές οπλοβομβίδων. Οι φωτογραφίες τους κάνουν το γύρο του κόσμου ενώ σύμφωνα με τους οργανωτές αυτού του "μαθήματος πατριωτισμού" τα όπλα ήταν... αντίγραφα!

Οι οργανωτές του συγκεκριμένου "εκπαιδευτικού" μαθήματος, υποστήριξαν ότι ο χειρισμός όπλων πρέπει να υπάρχει στο σχολικό πρόγραμμα. Τα μικρά παιδιά φορούσαν μπερέδες και κράνη, ενώ δίπλα τους στέκει κι ένας άνδρας με στολή του ρωσικού στρατού.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του νηπιαγωγείου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο.

«Γιατί ένα παιδί να μην έχει το δικαίωμα να φέρει όπλο;» είπε από την πλευρά του ο Γιούρι Ντοροζίνσκι, αναπληρωτής εκπρόσωπος του «Κόκκινου Άστρου» - μιας οργάνωσης πολιτών οι οποίοι ασχολούνται με πάθος με την πολεμική ιστορία και βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του «πατριωτικού μαθήματος» παρέχοντας τα αντίγραφα των όπλων.

Το «μάθημα» αυτό ήταν ενταγμένο στη γιορτή για την "Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας" που τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου. «Είναι ηλίθιο να τους μαθαίνεις τον πατριωτισμό χωρίς να τους δείχνεις» ποια είναι η πραγματικότητα, πρόσθεσε ο Ντοροζίνσκι τονίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών υποστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News