Κόσμος

Μπούφος - "καταδρομέας" τρομοκρατεί μία ολόκληρη ολλανδική κωμόπολη

Όταν η νύχτα πέφτει στο Πούρμερεντ της βορειοδυτικής Ολλανδίας, η κωμόπολη τελεί υπό τον τρόμο ενός μπούφου: Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί επιθέσεις του πτηνού στο σκοτάδι με στόχο ανθρώπους -κάποιοι από τους οποίους χρειάστηκαν ράμματα.Τα τελευταία περιστατικά ήταν με θύματα δύο αθλητές του τοπικού συλλόγου, όπως μεταδίδει το ολλανδικό κανάλι NOS. Ο ένας από αυτούς πήγε στο νοσοκομείο για να του γίνουν πέντε ράμματα στο μέτωπο, και ο σύνδεσμος εξετάζει εάν θα αναστείλει τις βραδινές προπονήσεις. 


Εκπρόσωπος κοντινού κέντρου για άτομα με αναπηρία ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως οι φιλοξενουμένοι έχουν τρομοκρατηθεί μετά από τουλάχιστον 15 επιθέσεις. Κάποιοι από αυτούς επίσης χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, όπως ο αθλητής.Ο μπούφος πλησιάζει από ψηλά αθόρυβα, είναι, σύμφωνα με τις αναφορές, δυνατή και τα νύχια της αρκετά αιχμηρά.Ο δήμος συνέστησε στους κατοίκους, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, στους κατοίκους να κυκλοφορούν με... ομπρέλα μέχρι να βρεθεί λύση. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να δοθεί άδεια για να κυνηγηθεί ο μπούφος.


Ο δήμος εκτιμά πως ενδεχομένως να πρόκειται για ζώο που παλιότερα ήταν σε αιχμαλωσία, για αυτό και στρέφεται (όπως δεν συνηθίζεται) εναντίον ανθρώπων, περιμένοντας πως θα της δώσουν τροφή.

Πηγή: in.gr

Σχόλια