default-image

Νόμιμη η κάνναβη στην Αλάσκα για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Κόσμος
Νόμιμη η κάνναβη στην Αλάσκα για ψυχαγωγικούς σκοπούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση τέθηκε σε ισχύ στην Αλάσκα, στο βορειότερο άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Από την Τρίτη, τα πρόσωπα ηλικίας 21 ετών και άνω μπορούν να διατηρούν νόμιμα 28 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έξι φυτά μαριχουάνας στα σπίτια τους» αναφέρουν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Αλάσκας. Η ιδιωτική κατανάλωση «είναι απολύτως νόμιμη για τους ενήλικες, αλλά εξακολουθεί να είναι παράνομη» στους δημόσιους χώρους και επιφέρει πρόστιμο, προσθέτουν οι υπηρεσίες της πολιτείας της Αλάσκας, όπως αναφέρει το newsbeast.gr.

Οι κάτοικοι της Αλάσκας έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν τη δική τους μαριχουάνα, να λαμβάνουν ή να παραχωρούν μέχρι 28 γραμμάρια κάνναβης, αλλά απαγορεύεται η πώληση χωρίς ειδική άδεια. Η χρήση μαριχουάνας παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά 23 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς, ενώ άλλες σαράντα πολιτείες έχουν χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο που αφορά την χρήση της μαριχουάνας.

Η πολιτεία της Αλάσκας με αυτήν την απόφαση ακολουθεί τις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, ενώ από την 1η Ιουλίου του 2015 τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει το Όρεγκον.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, αναφέρει το newsbeast.gr,  οι πολιτείες της Οκλαχόμα στον αμερικανικό νότο και της Νεμπράσκα στα κεντρικά, προχώρησαν σε καταγγελία προς το Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της γειτονικής πολιτείας του Κολοράντο, κατηγορώντας τις εκεί πολιτειακές αρχές ότι άνοιξαν ένα «επικίνδυνο παράθυρο» για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News