Κόσμος

Τσεχία: Εννέα νεκροί από πυροβολισμούς σε εστιατόριο

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έπεσαν νεκρά από τα πυρά αγνώστου στην τσεχική πόλη Ουχέρσκι Μπροντ, η οποία βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Πράγας, κοντά στα σύνορα με την Σλοβακία.

Ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ σε εστιατόριο, πριν πέσει και αυτός νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών. Το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας και η αστυνομία επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

Ο δράστης της πιο αιματηρής επίθεσης που έχει σημειωθεί στην Τσεχία εν καιρώ ειρήνης είναι ένας ψυχικά διαταραγμένος άνδρας, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μίλαν Χοβάνετς μέσω του Twitter.

Τα θύματα, ήταν επτά άνδρες και μία γυναίκα, ήταν όλοι τους κάτοικοι του Ουχέρσκι Μπροντ.

Ο 62χρονος ένοπλος καταγόταν από την ίδια πόλη και είχε λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα με την εισαγγελία και τον δήμαρχο του Ουχέρσκι Μπροντ, τον Πάτρικ Κούντσαρ.

Έμενε μάλιστα πολύ κοντά στο εστιατόριο "Ντουζμπά" ("Φιλία") όπου εισέβαλε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι, οπλισμένος με δύο αυτόματα όπλα και άρχισε να πυροβολεί τους περίπου 25 πελάτες και υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί.

Ο 62χρονος, το όνομα του οποίου δε δόθηκε στη δημοσιότητα, είχε τηλεφωνήσει λίγα λεπτά νωρίτερα σε έναν δημοσιογράφο της εκπομπής "Κρίμι Ζπράβι" ("Εγκληματικές Υποθέσεις"), στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Prima.

Συστήθηκε στον δημοσιογράφο και ζήτησε να σταλεί μια δημοσιογραφική ομάδα στο Ουχέρσκι Μπροντ.

«Μου είπε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι του έκαναν κακό, ότι ήταν θύμα εκφοβισμού και ότι οι αρχές δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν. Για αυτό πήρε ένα όπλο για να πιάσει ομήρους και να ρυθμίσει την υπόθεση με τον δικό του τρόπο» δήλωσε ο δημοσιογράφος Πάβελ Λεμπντούσκα.

Ο δράστης μπήκε στο εστιατόριο και άρχισε να πυροβολεί οι περισσότεροι πελάτες κατάφερα να διαφύγουν από την πίσω πόρτα του καταστήματος.

Σχόλια