Κόσμος

Σε λευκό "κλοιό" το Τέξας και η Λουϊζιάνα

Χειμερινή καταιγίδα σαρώνει τις νότιες και δυτικές ΗΠΑ προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και το κλείσιμο σχολείων την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της χώρας λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει άλλο ένα σφοδρό κύμα ψύχους.

Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις από τη νοτιοανατολική Καλιφόρνια έως τη Λουϊζιάνα, καθώς το αρκτικό μέτωπο κατευθύνεται νότια και ανατολικά, αφού προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις στο Κολοράντο, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Στο Ντένβερ οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους χιονιού το ύψος του οποίου έχει φθάσει 15 έως 30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερο υψόμετρο στα Βραχώδη Όρη έχει φθάσει τα 61 εκατοστά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η θερμοκρασία έχει πέσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές του Τέξας, της Λουιζιάνα και του Αρκάνσας, 14 βαθμούς περίπου κάτω από το μέσο όρο. Το χαλάζι και το χιονόνερο καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους.

Περισσότερες από 1000 πτήσεις ακυρώθηκαν προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο Fort Worth στο Ντάλας έως το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής των πτήσεων FlightAware.

Σε πολλές περιοχές περιμετρικά της περιοχής Ντάλας- Φορτ Ουόρθ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Στη Λουϊζιάνα ο κυβερνήτης Μπόμπι Τζίνταλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή το βράδυ της Κυριακής, λόγω της χιονοθύελλας και των επικίνδυνων συνθηκών στις μετακινήσεις. Τα σχολεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες σε 23 κοινότητες έκλεισαν, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Σχόλια