default-image

Επίσκεψη Ρέντσι στη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου

Κόσμος
Επίσκεψη Ρέντσι στη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει στις αρχές Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Καταβάλλεται μια προσπάθεια, το σημαντικό είναι να σταλεί το μήνυμα ότι στην παρτίδα που παίζεται με τη Λιβύη, ο ΟΗΕ πρέπει να παίξει έναν ρόλο και η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος (του Συμβουλίου Ασφαλείας)...» δήλωσε ο Ρέντσι στη δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI.

«Θέλω επίσης να στείλω ένα μήνυμα: αν η Ρωσία επιστρέψει στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, όλοι θα είμαστε πιο ήσυχοι» αλλά γι' αυτό «είναι σαφές ότι ο Πούτιν πρέπει να απομακρυνθεί από την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Ο Ματέο Ρέντσι, που κλείνει σήμερα τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην πρωθυπουργία - ορκίστηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2014 - σύμφωνα με το naftemporiki.gr, δήλωσε ανήσυχος με την κατάσταση στη Λιβύη ασκώντας πίεση στη διεθνή κοινότητα να εξετάσει κατά προτεραιότητα την κρίση στην αφρικανική χώρα.

«Θέλω η διεθνής κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι η Μεσόγειος συνιστά θέμα στρατηγικής σημασίας για τα επόμενα 30 χρόνια».

Ερωτηθείς για την πρώτη χρονιά της θητείας του, ο Ρέντσι είπε ότι του μένουν ακόμη «πολλά να κάνει για να σταθεί ξανά στα πόδια της η Ιταλία. Μένουν ακόμη τρία χρόνια. Είμαστε στο μισό του πρώτου ημιχρόνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News