default-image

Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στη Βαγδάτη

Κόσμος
Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στη Βαγδάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά στα χρονικά, δήμαρχος της Βαγδάτης, μετά την αποπομπή του προκατόχου της θέσης που είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την "ανικανότητά" του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην ιρακινή πρωτεύουσα, διορίζεται μια γυναίκα.

Πρόκειται για τη Ζέκρα Αλουάτς, πολιτικό μηχανικό και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με μια πηγή του δήμου, η Αλουάτς θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο Κυριακή.

Η θέση του δημάρχου της Βαγδάτης εξαρτάται άμεσα από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο κάτοχός της ουσιαστικά έχει αρμοδιότητες υπουργού.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, Ράφεντ Τζουμπούρι, «ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι καθαίρεσε το δήμαρχο της Βαγδάτης Ναΐμ Αμπούμπ και διόρισε τη δρα Ζέκρα Αλουάτς στη θέση του». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η απομάκρυνση του Αμπούμπ δεν συνιστά «τιμωρία».

Ο Αμπούμπ είχε γίνει πρωτοσέλιδο θέμα στα ιρακινά μέσα ενημέρωσης πέρσι το Μάρτιο, όταν δήλωσε ότι η Βαγδάτη - που σπαρασσόταν από τη βία, την ανικανότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την πολιτική κρίση και τη διαφθορά - ήταν «ένα όνειρο, η ωραιότερη πόλη του κόσμου, καλύτερη από τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι».

Επίσης είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από τους κατοίκους και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που τον κατηγορούσαν για ανικανότητα, και ότι δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις βασικές υπηρεσίες της πόλης λέγοντας ότι οι δηλώσεις του ήταν «γελοίες και ψευδείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News