default-image

Ονόματα υπόπτων εγκληματιών πολέμου θα δημοσιεύσει ο ΟΗΕ

Κόσμος
Ονόματα υπόπτων εγκληματιών πολέμου θα δημοσιεύσει ο ΟΗΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι έτοιμοι να δώσουν στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των υπόπτων εγκληματιών πολέμου.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή, με επικεφαλής τον Βραζιλιάνο Πάουλο Πινιέιρου, ενδέχεται να δημοσιοποιήσει ορισμένα ή και όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στις απόρρητες λίστες των υπόπτων, στις 17 Μαρτίου.

Οι ερευνητές είχαν ήδη συντάξει τέσσερις τέτοιους καταλόγους που περιλαμβάνουν ονόματα στρατιωτικών και αστυνομικών, διευθυντών φυλακών και διοικητών μη κρατικών ένοπλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των αποκαλούμενων "εμίρηδων" των ριζοσπαστικών οργανώσεων. Πλέον έχουν έτοιμη και μια πέμπτη λίστα.

«Μετά από τέσσερα χρόνια εντατικών ερευνών και την υποβολή τεσσάρων εμπιστευτικών καταλόγων με ονόματα, το να μην δημοσιοποιήσουμε αυτά τα ονόματα θα σήμαινε ότι ενισχύουμε την ατιμωρησία που η Επιτροπή αυτή ανέλαβε να καταπολεμήσει» ανέφεραν στην 9η έκθεση που απέστειλαν για το θέμα αυτό στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Στην έκθεσή τους οι ερευνητές καταγράφουν για άλλη μια φορά καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα όπως βασανιστήρια, βιασμούς, δολοφονίες και στρατολόγηση παιδιών ενώ τονίζουν ότι οι χώρες που στηρίζουν τις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία ευθύνονγαι για την επιδείνωση της βίας και τις επιτυχίες που έχουν σημειώσει οι εξτρεμιστές στη χώρα αυτή.

Πηγή: skai.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News