Κόσμος

Και η Κριστίν Λαγκάρντ στις Βρυξέλλες

Και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να λάβει μέρος στο σημερινό Eurogroup.


Όπως αναφέρει το mignatiou.com, η κ. Λαγκάρντ αναχώρησε από την Ουάσιγκτον σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με προορισμό της Βρυξέλλες.


Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δήλωσε χθες,  πως  «οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται γύρω από την πιθανή επέκταση του ευρωπαϊκού προγράμματος για στήριξη της Ελλάδας, το οποίο λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους».

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ υποστήριξης της Ελλάδας» όπως τόνισε «έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2016», προσθέτοντας ότι πρόκειται για δύο «ξεχωριστά προγράμματα».

Επίσης, ο κ. Ράις ανέφερε ότι «μιλώντας (γενικά) για τα προγράμματα του ΔΝΤ, και όχι μόνο για το ελληνικό πρόγραμμα, υπάρχει πάντα η ευελιξία στο πλαίσιο αυτών» και ότι:  «Τα προγράμματά μας εξελίσσονται, ανάλογα με τις αλλαγές και την προσαρμογή, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες περιστάσεις και συνθήκες.  Γι αυτό, έχουμε αυτές τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις του προγράμματος, όπου γίνεται ο απολογισμός σε συνεργασία με τις Αρχές. Και πάλι, αυτό είναι πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας του Ταμείου».

Σχόλια