default-image

ΗΠΑ: Στην "κατάψυξη" και οι ανατολικές ακτές

Κόσμος
ΗΠΑ: Στην "κατάψυξη" και οι ανατολικές ακτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Στην κατάψυξη" βρίσκονται Βοστόνη και Νέα Υόρκη. Το κρύο που έπληξε τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ έσπασε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στο Σικάγο, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα.

Το κρύο είναι τόσο τσουχτερό στη Νέα Υόρκη, που στο πολυσύχναστο λιμάνι της, στρώμα πάγου κάλυψε τη θάλασσα και επιστρατεύτηκε ένα ρυμουλκό για να σπάσει τον πάγο, ενώ λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν οι καταρράκτες του Νιαγάρα στην κυριολεξία πάγωσαν.

Οι αρκτικοί άνεμοι θα σαρώσουν τις κεντρικές ΗΠΑ έως και αύριο το πρωί, μία ημέρα αφότου η θερμοκρασία στο Σικάγο "βούτηξε" στους -22 βαθμούς Κελσίου καταρρίπτοντας το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας που είχε ποτέ καταγραφθεί στους -21 το 1936, ανέφερε ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Όραβεκ.

Λόγω των ριπών ανέμου η αίσθηση της θερμοκρασίας στο Σικάγο είναι στους -25 βαθμούς Κελσίου, είπε ο ίδιος. Τα δημόσια σχολεία στο Σικάγο, όπου φοιτούν περισσότεροι από 395.000 μαθητές, ακύρωσαν σήμερα τα μαθήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News