Κόσμος

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε για την πώληση θανατηφόρων τοξινών

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών, αφού ομολόγησε την ενοχή του για την παραγωγή και πώληση θανατηφόρων τοξινών σε άτομα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και τη συμμετοχή του σε συνωμοσία με μια Βρετανίδα, η οποία είχε σκοπό να σκοτώσει τη μητέρα της.

Ο Τζέσι Κορφ, 20 ετών, ομολόγησε τον περασμένο Αύγουστο την ενοχή του σε 10 κατηγορίες που σχετίζονται με την παραγωγή και πώληση τοξινών, καθώς και την πρόθεσή του να σκοτώσει ένα άτομο σε ξένη χώρα.

Αμερικανοί εισαγγελείς είπαν ότι ο Κορφ είχε πουλήσει τις δηλητηριώδεις τοξίνες ρικίνη και αμπρίνη σε ανθρώπους στο Λονδίνο, τη Βιέννη, το Νέο Δελχί και στο Ριόμγκαντ της Δανίας, τους οποίους είχε γνωρίσει μέσω του διαδικτύου.

Οι εισαγγελείς, σύμφωνα με το nooz.gr, ανέφεραν ότι ο Κορφ έστειλε το παράνομο εμπόρευμά του σε μία Βρετανίδα στο Λονδίνο, η οποία σκόπευε να χρησιμοποιήσει την τοξίνη, προκειμένου να δηλητηριάσει και να σκοτώσει τη μητέρα της, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν δικαστής στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Κορφ συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014, ενώ ετοιμαζόταν να στείλει μια δεύτερη δόση στη Βρετανίδα, αφού η πρώτη είχε αποδειχτεί αναποτελεσματική.

Σχόλια