Κόσμος

Αθώος ο Ντ. Στρος - Καν σύμφωνα με τον εισαγγελέα

Την... αθώωση του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν από την κατηγορία της μαστροπείας καθώς και την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε ένα οργανωμένο δίκτυο πορνείας ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας στο ποινικό δικαστήριο της Λίλλης.

«Σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία υπέρ και εις βάρος του κατηγορουμένου, θεωρώ ότι ούτε τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση ούτε από τις καταθέσεις δεν επέτρεψαν να τεκμηριωθεί η ενοχή του κ. Στρος-Καν» δήλωσε ο εισαγγελέας της Λίλλης Φρεντερίκ Φεβρ.

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η «κακή φήμη» του επικρατέστερου για τις προεδρικές εκλογές του 2012 «δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής».

Και αναρωτήθηκε: «ένας ισχυρός άνδρας είναι απαραίτητα ένοχος;».

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του εισαγγελέα, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ καθόταν στο έδρανό του, είχε τα χέρια σταυρωμένα και άκουγε προσεκτικά.

Η πρόταση της εισαγγελίας καθιστά λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο να καταδικαστεί ο άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός άνδρας, ηλικίας 65 ετών. Η δίκη θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα με τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης αύριο, ωστόσο δεν αναμένεται να εκδοθεί ετυμηγορία σύντομα.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ποτέ δεν αποδέχθηκε  ότι γνώριζε πως συμμετείχαν ιερόδουλες στις ερωτικές βραδιές στις οποίες κι εκείνος έπαιρνε μέρος.

Σχόλια