default-image

Αϊτή: 20 νεκροί από ηλεκτροπληξία στο καρναβάλι

Κόσμος
Αϊτή: 20 νεκροί από ηλεκτροπληξία στο καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τραγωδία κατέληξε το καρναβάλι στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς, όπου τουλάχιστον 20 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από ηλεκτροπληξία από ηλεκτροφόρο καλώδιο.

Το ατύχημα συνέβη την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πλημμύριζαν τους δρόμους της κεντρικής λεωφόρου για τον ετήσιο εορτασμό. Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως κάποιος επάνω στο άρμα χρησιμοποίησε ένα κοντάρι για να μετακινήσει ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο ώστε να περάσει από κάτω το άρμα.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Νάντια Λόκαρντ, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Μερικά από τα θύματα έπαθαν ηλεκτροπληξία από σπινθήρες που ξέσπασαν, σύμφωνα με μάρτυρες. Άλλοι κατόρθωσαν να πηδήξουν, προκαλώντας πανικό στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Είδα το καλώδιο να πέφτει και να βγάζει σπίθες και τότε άρχισαν να τρέχω για να σωθώ» δήλωσε ο 22χρονος Νατάκα Σεντ Φλερ, που βρισκόταν κοντά στο άρμα εκείνη τη στιγμή.

Εκατοντάδες άνθρωποι πλημμύρισαν το νοσοκομείο, όπου είχαν μεταφερθεί πολλά από τα θύματα, ενώ πολλοί από αυτούς αναζητούσαν μέλη της οικογένειάς τους που είχαν μεταφερθεί με ασθενοφόρο.

Πηγή: imerisia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News