default-image

1.500 παιδιά ζουν στο δρόμο στο Λίβανο

Κόσμος
1.500 παιδιά ζουν στο δρόμο στο Λίβανο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα από 1.500 παιδιά των δρόμων ζουν στο Λίβανο και σχεδόν τα τρία τέταρτα εξ' αυτών προέρχονται από τη Συρία, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και την οποία συνυπογράφουν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά Unicef και η φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children International.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά επιβιώνουν ζητιανεύοντας ή κάνοντας τους μικροπωλητές στους δρόμους. Ο αριθμός τους, είναι απόδειξη της κρίσης προσφύγων που βιώνει η χώρα, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο Σύριους, φιλοξενεί το Λίβανο, που έχουν καταφύγει εκεί για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα τους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο.

Τα παιδιά αυτά, που τα μισά είναι ηλικίας από 10 έως 14 ετών, κερδίζουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 12 δολάρια την ημέρα.

Η κοινωνική απομόνωση, η φτώχεια, το οργανωμένο έγκλημα και η εκμετάλλευση των παιδιών, ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. Επίσης το 43% των παιδιών των δρόμων αποζούν από την επαιτεία, ενώ πλανόδιοι πωλητές είναι το 37%.

Τέλος τα περισσότερα παιδιά βγήκαν στην αγορά σε ηλικία 7 με 14 ετών και το 42% από αυτά είναι αναλφάβητα. Η πλειονότητα εργάζεται τουλάχιστον έξι μέρες την εβδομάδα και 8,5 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News