default-image

Με βομβαρδισμούς απαντά η Αίγυπτος στη μαζική σφαγή τζιχαντιστών

Κόσμος
Με βομβαρδισμούς απαντά η Αίγυπτος στη μαζική σφαγή τζιχαντιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον βομβαρδισμό "στόχων" του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, ανακοίνωσε η Αίγυπτος λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο βίντεο από τους τζιχαντιστές που δείχνει τον μαζικό αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Χριστιανών Κοπτών.

Σε ανακοίνωσή του στη δημόσια τηλεόραση, ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σήμερα τα ξημερώματα κι ότι μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν χώροι εκπαίδευσης του ΙΚ και χώροι αποθήκευσης όπλων κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων στη Λιβύη, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι συγκάλεσε χθες το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο ασφαλείας και δεσμεύτηκε ότι θα τιμωρήσει τους "δολοφόνους" με τον "κατάλληλο" τρόπο.

Τη νέα φρικιαστική δολοφονία των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το ethnos.gr, καταδίκασε σήμερα και ο Λευκός Οίκος, χαρακτηρίζοντας το έγκλημα «αποτρόπαιο και άνανδρο».

«Η απρόκλητη δολοφονία αθώων είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές μοχθηρές πράξεις που διαπράττονται από τρομοκράτες που συνδέονται με το ΙΚ κατά ανθρώπων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων Αιγυπτίων στρατιωτών στο Σινά και η οποία ωθεί την περαιτέρω την συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας κατά του ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Με βομβαρδισμούς απαντά η Αίγυπτος στη μαζική σφαγή των τζιχαντιστών.

«Αυτή η αποτρόπαιη πράξη υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη για πολιτική επίλυση των συγκρούσεων στη Λιβύη, από τις οποίες επωφελούνται τρομοκρατικές ομάδες όπως το ΙΚ», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News