default-image

Οι απολαυστικές στιγμές του πλανητάρχη

Κόσμος
Οι απολαυστικές στιγμές του πλανητάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αλήθεια ότι μια πλειοψηφία των Αμερικανών βλέπουν το "Obamacare" αρνητικά, με το 50% να έχει αρνητική γνώμη έναντι του 43% που έχει θετική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS News που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, μόνο ένας Αμερικανός στους τρεις τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησής του, με την πλειοψηφία να προτιμά τροποποίηση του νόμου.

Πράγμα το οποίο προωθεί τώρα ο Ομπάμα μετά τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών.

Πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν είχαν ασφάλιση πριν ο νόμος Obamacare τεθεί σε εφαρμοφή την 1η Ιανουαρίου 2014. Οι πολίτες θα δέχονται στο εξής πρόστιμο αν δεν έχουν ασφάλιση, κάτι που αλλάζει ιστορικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου μόνοι οι πλούσιοι και οι υψηλόμισθοι είχαν κοινωνική ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη.

Ο νόμος του Ομπάμα προβλέπει ότι οι χαμηλόμισθοι και τα ασθενέστερα στρώματα θα δέχονται επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για να πληρώσουν την ιατρική τους κάλυψη. Ο νόμος προβλέπει μάλιστα ειδικά κριτήρια για να αποκτούν ασφάλιση οι φτωχότεροι (Medicaid).

Την προηγούμενη Τρίτη οι Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν για 56η φορά από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά για την κατάργηση, την τροποποίηση, τον περιορισμό ή την συντόμευση του νόμου, o οποίος συμβολίζει για τους συντηρητικούς τις υπερβολές της δημοκρατικής κυβέρνησης προς μια κοινωνικοποίηση των ιατρικών παροχών όπως στην Ευρώπη.

Μερικές παλαιότερες απολαυστικές στιγμές του Προέδρου:

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News