default-image

Στις 20 Φεβρουαρίου η Μέρκελ στο Παρίσι για την Ουκρανία

Κόσμος
Στις 20 Φεβρουαρίου η Μέρκελ στο Παρίσι για την Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γαλλία θα μεταβεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ την επόμενη Παρασκευή και συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου θα γευματίσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η Ουκρανία θα μονοπωλήσει την ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, προτού η κ. Μέρκελ συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο το Σάββατο στο Βατικανό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

Οκτώ ημέρες μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία επιτεύχθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αποσχιστών, η κ. Μέρκελ θα συναντήσει τον κ. Ολάντ προκειμένου να διεξαγάγουν «έναν διμερή διάλογο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Άγκελα Μέρκελ θα παρουσιάσει τα βασικά θέματα τα οποία θα επικεντρωθεί η Γερμανία όταν αναλάβει την προεδρία της G7, της ομάδας των 7 ισχυρότερων βιομηχανικών κρατών του πλανήτη, η οποία θα πραγματοποιήσει σύνοδο τον Ιούνιο στο Έλμαου της νότιας Γερμανίας και τις συζητήσεις αναμένεται να απασχολήσουν τα ζητήματα της Ουκρανίας, της Συρίας, του Ιράκ, προσέθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Μετά το γεύμα, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν μία κοινή συνέντευξη Τύπου, διευκρίνισε ο ίδιος. Το απόγευμα της Παρασκευής, η καγκελάριος θα μεταβεί αεροπορικώς στο Βατικανό όπου θα συναντήσει το Σάββατο τον πάπα Φραγκίσκο σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, προσέθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

«Η καγκελάριος και ο πάπας Φραγκίσκος θα συνομιλήσουν για το διαθρησκευτικό διάλογο, την παγκοσμιοποίηση, τις διεθνείς κρίσεις και συρράξεις», όπως επίσης και για τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο, διευκρίνισε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News