default-image

Πορτογαλία: Επιστολή προσωπικοτήτων στον Κοέλιο για Ελλάδα

Κόσμος
Πορτογαλία: Επιστολή προσωπικοτήτων στον Κοέλιο για Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη χαλάρωση της στάσης του Πορτογάλου πρωθυπουργού Πέντρο Πάσους Κοέλιο αναφορικά με τη συνέχιση της εφαρμογής μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, ζήτησαν 32 προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, μεταξύ των οποίων συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί. Το αίτημα εκφράστηκε με ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Publico.

Ειδικότερα, την αντίληψη ότι "η πολιτική λιτότητας πρέπει να συνεχιστεί ως έχει" είναι "αντιπαραγωγική", εκτιμούν οι υπογράφοντες το κείμενο, καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει έναν δημόσιο λόγο που "δεν θα ταπεινώνει τις χώρες-μέλη".

Στο κείμενο επίσης υπογραμμίζεται ότι η Πορτογαλία "δεν πρέπει να απομονωθεί" από το κίνημα της "ευρωπαϊκής συνεργασίας" αλλά να συμμετάσχει "στη συζήτηση για την ανάκαμψη των οικονομιών και των κοινωνικών πολιτικών στις χώρες που θυσιάστηκαν περισσότερο κατά τα τελευταία έξι χρόνια".

Πάντως, μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή υπάρχουν εκπρόσωποι της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας κεντροδεξιός πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά ακόμη και ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD, του κόμματος του πρωθυπουργού.

Στη λίστα των υπογραφόντων υπάρχουν επίσης πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές και επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κοέλιο έχει καλέσει την Αθήνα να "σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες" απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και χαρακτηρίζοντας "παραμύθια" το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες το βράδυ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.

Πηγή: megatv.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News