default-image

«Υπόθεση φυστίκια και απεριτίφ»: Ένοχη η κληρονόμος της Korean Air

Κόσμος
«Υπόθεση φυστίκια και απεριτίφ»: Ένοχη η κληρονόμος της Korean Air

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστήριο της Νότιας Κορέας έκρινε ένοχη για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας την κληρονόμο της Korean Air Lines (KAL) και την καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης για την "υπόθεση φυστικιών και απεριτίφ".

Η Χέδερ Τσο, η κόρη του προέδρου της Korean Air Τσο Γιανγκ-χο και πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, κατηγορείτο ότι υποχρέωσε τον επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν να αποβιβαστεί από αεροσκάφος της εταιρείας, εξοργισμένη από τον τρόπο με τον οποίο της προσφέρθηκαν οι ξηροί καρποί στην Α' θέση -μέσα σε σακουλάκι και όχι σε πιάτο- αναγκάζοντας έτσι το αεροπλάνο να επιστρέψει στην πύλη του στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης. Η πτήση έφτασε στο Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ, με καθυστέρηση 11 λεπτών.

"Πρόκειται για μία υπόθεση στην οποία καταπατήθηκε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια", δήλωσε σήμερα ο δικαστής Ο Σουνγκ-γου.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή τριετούς ποινής φυλάκισης σε περίπτωση που η κατηγορούμενη θα κρινόταν ένοχη για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας και για μία ακόμη κατηγορία.

Αυτό τον μήνα κατέθεσε στο δικαστήριο ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν, σύμφωνα με τον οποίο η Τσο συμπεριφερόταν "σαν θηρίο" και αντιμετώπιζε "σαν σκλάβους" το πλήρωμα.

Οι δικηγόροι της Τσο είχαν δηλώσει στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά τους έχει μετανιώσει για ό,τι έγινε, αλλά ότι οι ενέργειές της δεν αξίζουν την τιμωρία. Επίσης αρνήθηκαν ότι η Τσο χρησιμοποίησε βία.

Πάντως, τόσο ο Παρκ όσο και οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Τσο τον ανάγκασε να γονατίσει και του χτύπησε αρκετές φορές το χέρι με έναν φάκελο.

Πηγή: imerisia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News