Κόσμος

Τουλάχιστον 71 νεκροί από την επιδημία πανώλης στη Μαδαγασκάρη

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι απεβίωσαν εξαιτίας της μόλυνσής τους από την πανώλη αφότου ξέσπασε η επιδημία της νόσου στη Μαδαγασκάρη τον περασμένο Σεπτέμβριο, επί συνόλου 263 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η περιοχή Αμπαραφαραβόλα, μια ορεινή περιοχή στα κεντρικά της νήσου, έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, όπου «κρούσματα πνευμονικής πανώλης καταγράφθηκαν και κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου» δήλωσε ο ΠΟΥ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η πανώλη είναι ενδημική νόσος στη νήσο του Ινδικού Ωκεανού που εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο από το 1980. Τα τελευταία 3 χρόνια ο αριθμός των κρουσμάτων ολοένα και αυξάνεται και η Μαδαγασκάρη είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από αυτήν την ασθένεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και η εξάπλωση της νόσου έχει ελαφρά επιβραδυνθεί αφότου έφθασε στην κορύφωσή της το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και τέλη Δεκεμβρίου του 2014, ο διεθνής οργανισμός υγείας εκφράζει φόβους για το επόμενο διάστημα όπου αναμένεται να πλήξουν την περιοχή οι μουσώνες και οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στην επιδημία να συνεχίσει να εξαπλώνεται έως τον Απρίλιο.

Ο ΠΟΥ απευθύνει έκκληση στις αρχές της Μαδαγασκάρης να παραμείνουν σε ύψιστη επιφυλακή, κυρίως λόγω της εμφάνισης της νόσου σε ορισμένες παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο, όπου 13 κρούσματα έχουν καταγραφθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια