Κόσμος

Στρος Καν: «Δεν ήξερα ότι έκανα σεξ με ιερόδουλες»

Ότι δεν διέπραξε «ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα» είπε σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, κατά την πρώτη ημέρα της απολογίας του, ο Ντομινίκ Στρος Καν.

«Κύριε Στρος Καν, παρακαλώ να προσέλθετε στην έδρα», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεμέρ, απευθυνόμενος στον πρώην «Δον Ζουάν» του ΔΝΤ.  

«Γνωρίζετε τον Ρενέ Κοιφέρ και τον Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ (γνωστό ως "Ντοντό ο Νταβατζής");», τον ρώτησε και με σοβαρό ύφος, ο Στρος Καν απάντησε: «Σήμερα, τους βλέπω για πρώτη φορά στη ζωή μου».

Για πολλούς η στάση του Στρος Καν ήταν αναμενόμενη. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έσπευσε να διαψεύσει  ότι γνώριζε τους διοργανωτές των πάρτι οργίων στο ξενοδοχείο Κάρλτον αλλά και σε ξενοδοχεία των ΗΠΑ και του Βελγίου, όπου συμμετείχε και ο ίδιος.  

Ο Ντομινίκ Στρος Καν παραδέχτηκε πως συμμετείχε σε ροζ πάρτι, όμως, είπε πως δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες με τις οποίες έκανε σεξ ήταν εκδιδόμενες.  

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ, που κάθεται ξανά στο εδώλιο με την κατηγορία της εξώθησης σε πορνεία, αυτή τη φορά για την «υπόθεση Κάρλτον», ερωτηθείς από τον δικαστή αν έχει αλλάξει γνώμη για τα όσα υποστηρίζει εξ αρχής, απάντησε «non», δηλαδή «όχι».

Πάντως, αν ο Στρος Καν κριθεί ένοχος, τότε μπορεί  να του επιβληθούν έως και δέκα χρόνια φυλάκισης αλλά και πρόστιμο αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται πως η απολογία του αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια