Κόσμος

Podemos: Συνεργασία με τον Φαλσιανί για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Το ισπανικό κόμμα Podemos, θα ζητήσει έκθεση σχετικά με τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής από τον πρώην εργαζόμενο στην τράπεζα HSBC Ερβέ Φαλσιανί, τον άνθρωπο που έκανε τις αποκαλύψεις σχετικά με το τραπεζικό απόρρητο στην Ελβετία.

«Ευχαριστούμε πολύ τον Φαλσιανί που πρότεινε να συνεργαστεί στην κατάρτιση του προγράμματος του Podemos, θα πρόκειται για μία ανεκτίμητη βοήθεια» έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο αρχηγός του νεοσυσταθέντος κόμματος που θεωρείται σύμμαχο με τον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο προηγείται του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος σε πολλές δημοσκοπήσεις στην Ισπανία.

Νωρίτερα, ένας άλλος αξιωματούχος του κόμματος, ο Λουίς Αλέγκρε, εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλσιανί αποδέχτηκε να συντάξει για λογαριασμό του κόμματος μία έκθεση όπου θα συγκεντρώνει προτάσεις για μέτρα με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην εργαζόμενος στον τομέα της Πληροφορικής της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ασχολείται με την πολιτική στην Ισπανία. Το 2004 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος X, που προήλθε από το κίνημα των Αγανακτισμένων, κατά τη διάρκεια των Ευρωεκλογών.

Σχόλια