Κόσμος

Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

Ο 62χρονος Heinz-Joachim Neubuerger βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μόναχο. Είχε εμπλακεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας της Γερμανίας. Ο θάνατος του πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Ο Neubuerger, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μόναχο, είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο δωροδοκίας. Ο Bloomberg αναφέρει ότι η Siemens κέρδισε τη δίκη το Δεκέμβριο του 2013 αναγκάζοντας τον Neubuerger να καταβάλει στην εταιρεία 15.000.000 ευρώ ως αποζημίωση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δωροδοκίας.

Όπως αναφέρει το thetoc.gr, μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν δείξει τον Neuburger, ήταν και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. O ίδιος αρνούνταν την ενοχή του. Μετά από διακανονισμό τον Αύγουστο του 2014 η πληρωμή μειώθηκε στα 2.500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση ορίστηκε όταν μετά από έρευνες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες αποκαλύφθηκαν μίζες και δωροδοκίες για να κερδίσουν συμβάσεις στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας της Γερμανίας. Ο Neubuerger, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της Siemens από το 1998 έως τον Απρίλιο του 2006.

Σχόλια