Κόσμος

Φινλανδία: Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε η αντιπολίτευση λόγω... Ελλάδας

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνασπισμού του Αλεξάντερ Στουμπ στη Φιλανδία, έχει υποβάλει για τα προγράμματα στήριξης προς τη χώρα μας, το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Οι Φιλανδοί»

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, «οι Φιλανδοί» που είναι γενικά κατά των προγραμμάτων διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης, ζητούν από την κυβέρνηση του Στουμπ να δώσει απαντήσεις για την οικονομική έκθεση της Φινλανδίας στην Ελλάδα και για το αν είναι προετοιμασμένη για μία διάσπαση της Ευρωζώνης.

 Η συζήτηση θα γίνει στις 1 μετά το μεσημέρι στο Ελσίνκι. Ο Στουμπ υπεραμύνθηκε χθες των προγραμμάτων στήριξης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εργάσθηκε στη διάρκεια της κρίσης για να σώσει το ευρώ.

Η αντιπολίτευση στη Φινλανδία προετοιμάζεται για τις εκλογές που θα γίνουν στη χώρα στις 19 Απριλίου και με τις προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης επιδιώκει να υποδαυλισθεί η δυσπιστία κατά του κυβερνώντος συνασπισμού. Η κυβέρνηση του Στουμπ έχει μία οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς στηρίζεται σε 101 βουλευτές έναντι 98 βουλευτών της Αντιπολίτευσης, αναφέρει το imerisia.gr.

Η φιλανδική κυβέρνηση πιθανότατα θα συνεχίσει με υπηρεσιακό χαρακτήρα, εάν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς η ημερομηνία των εκλογών είναι κοντά, δήλωσε ο λέκτορας πολιτικών επιστημών Πέτρι Κοικαλάινεν.

Από την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του Στουμπ έχει επιβιώσει πέντε προτάσεων δυσπιστίας εναντίον της. Ο προκάτοχός του, ο Γίρκι Κατάινεν που σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντιμετώπισε 17 προτάσεις δυσπιστίας από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2014. Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Στουμπ υπολείπονται του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κέντρου στις δημοσκοπήσεις.

Σχόλια