Κόσμος

Κύμα ψύχους σαρώνει τη βόρεια Ισπανία

Νέο κύμα ψύχους σαρώνει τη βόρεια Ισπανία. Τριάντα τρεις από τις πενήντα ισπανικές περιφέρειες ως και τον ισπανικό θύλακα Μελίγια, πλήττονται από σφοδρές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στην επαρχία Παλένθια, στη βόρεια Μαδρίτη, σε κοντινή απόσταση από τις Αστούριες, η μικρή κοινότητα Αγκιλάρ δε Κάμπο φιλοξένησε τουλάχιστον 60 ταξιδιώτες σε ένα γυμναστήριο και ένα σχολείο, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Σεζάρ Μάνσο, ο οποίος αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει εκεί καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει από το χιόνι.

Μια μονάδα διάσωσης του στρατού από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε να παράσχει βοήθεια σε περίπου 100 ανθρώπους τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, που είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Α-67.

Στη γειτονική επαρχία Λεόν (βόρεια) ομάδες της πολιτικής προστασίας προσέφεραν βοήθεια σε 19 προσκυνητές που περπατούσαν στο δρόμο της Κομποστέλα, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους. Στη βόρεια Ισπανία ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν μια περιοχή από τις Αστούριες έως την Καταλονία.

Οι ανατολικές περιοχές της Καταλονίας και οι Βαλεαρίδες νήσοι αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να πληγούν από πλημμύρες, ενώ στις παράκτιες περιοχές οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσει για θυελλώδεις ανέμους.

Επιπλέον αναμένονται νέες χιονοπτώσεις και παγετός.

Σχόλια