Κόσμος

Ένοχος για παιδεραστία, ο τραγουδιστής Γκάρι Γκλίτερ

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο του Λονδίνου τον Βρετανό, πρώην αστέρα της μουσικής ποπ, Γκάρι Γκλίτερ για πράξεις παιδεραστίας εναντίον 3 ανήλικων κοριτσιών, το διάστημα μεταξύ 1975 και 1980.

Ο 70χρονος Πολ Γκαντ, όπως είναι το πραγματικό του ονοματεπώνυμο, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, διάπραξης 4 σεξουαλικών εγκλημάτων και της σεξουαλικής συνεύρεσης με ανήλικη.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ετυμηγορίας, ο Γκάρι Γκλίτερ σήκωσε τα φρύδια του από έκπληξη, έδειξε σοκαρισμένος και έπειτα έστειλε φιλιά προς τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του δικαστηρίου, που ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους, προτού προφυλακιστεί. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο πρώην αστέρας του πενταγράμμου συνελήφθη την 28η Οκτωβρίου του 2012 στο Λονδίνο, σε μια χρονική περίοδο όπου το ένα μετά το άλλο ξεσπούσαν τα σκάνδαλα παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονταν προσωπικότητες της βρετανικής σόουμπιζ.

Ο Γκλίτερ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1997 και είχε καταδικαστεί σε 4 μήνες φυλάκιση επειδή είχε μεταφορτώσει στον υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Για να αποφύγει τα μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος κατέφυγε στην Καμπότζη απ΄ όπου απελάθηκε το 2002 με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 3 ετών στο Βιετνάμ, καθώς

Ο Γκλίτερ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πούλησε 20 εκατομμύρια δίσκους.

κρίθηκε ένοχος για άσεμνες πράξεις εναντίον δύο ανηλίκων. Αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 2 ετών και 9 μηνών, επέστρεψε στη Βρετανία το 2008. Ο τραγουδιστής πούλησε 20 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Σχόλια