Κόσμος

Βέρνερ Φάιμαν: Η Ελλάδα μας αφορά όλους

Η Ελλάδα μας αφορά όλους και δεν επιτρέπεται να μας είναι αδιάφορη, τόσο από άποψη αλληλεγγύης όσο και για οικονομικούς λόγους, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνοντας συγχρόνως την αισιοδοξία του πως οι Έλληνες θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Εξήγησα στον πρωθυπουργό Τσίπρα τη θέση μας, ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο προκειμένου να συζητήσουμε μια οικονομικο- τεχνική παράταση των προθεσμιών για το ελληνικό χρέος. Μια διαγραφή χρέους με την Αυστρία- και αυτό επίσης το αποσαφήνισα- δεν θα υπάρξει» αναφέρει ο κ. Φάιμαν, σε σημερινή ανακοίνωση της καγκελαρίας στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, σε μια αλληλέγγυα Ευρώπη θα πρέπει κάποιος να μπορεί να συζητά ανοικτά τα προβλήματα και συχνά να βρίσκει επίσης νέους δρόμους για το πώς μπορούν να επιτευχθούν από κοινού οι συμφωνηθέντες στόχοι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και αναμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που προανήγγειλε για τέλη Φεβρουαρίου, τις οποίες θα εξετάσουμε και κατόπιν θα εκτιμήσουμε στις λεπτομέρειες τους με τους Ευρωπαίους εταίρους, με τους οποίους είναι δυνατή μια συναίνεση» σημειώνει.

Ως "πολύ σωστή" εκτιμά ο καγκελάριος την προσέγγιση της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα ότι στην Ελλάδα θα πρέπει κατ΄αρχάς να λειτουργήσουν οι φορολογικές υπηρεσίες και να καταπολεμηθεί η φοροαπάτη και η διαφθορά, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «εάν υπάρχει αυτή η πρόθεση, τότε κανείς μπορεί να πει: Πλήρης υποστήριξη, εάν τηρούνται πλήρως οι υποχρεώσεις».

Πηγή: real.gr

Σχόλια