default-image

Αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στις επιδρομές τα Αραβικά Εμιράτα

Κόσμος
Αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στις επιδρομές τα Αραβικά Εμιράτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην αναστολή της συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας ο αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στις αεροπορικές επιδρομές μετά τη σύλληψη και εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές. Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι τα ΗΑΕ εξακολουθούν να είναι σημαντικός και πολύτιμος συνεργάτης που συμβάλλει στο συνασπισμό» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Επισήμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία. «Εμείς δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε αναφορές σχετικά με άλλες χώρες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους» ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Πσάκι.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει περισσότερες από 60 χώρες οι οποίες μετέχουν σε διάφορες αποστολές, όπως οι αεροπορικές επιδρομές, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η προπαγάνδα και η πάταξη των οικονομικών συναλλαγών του Ισλαμικού Κράτους.

Μαζί με τις ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν επιχειρούν ή υποστηρίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων και στόχων των ισλαμιστών στη Συρία. Η Αυστραλία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία επιχειρούν με αεροσκάφη τους στο Ιράκ.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News