default-image

Στους 31 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροπλάνου της TransAsia

Κόσμος
Στους 31 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροπλάνου της TransAsia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 31 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μετά τη συντριβή αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας TransAsia σε ένα ποταμό της Ταϊπέι. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας αυτής, ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς 12 ακόμα άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι, το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 58 επιβάτες και πλήρωμα, χτύπησε σε έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια "βούτηξε" στα νερά του ποταμού λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Ταϊπέι.

Η διοίκηση της Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι από τη συντριβή διεσώθησαν 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά. Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, 31 επιβάτες προέρχονταν από την ηπειρωτική Κίνα και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες ήταν από την Ταϊβάν, αναφέρει το newsbeast.gr.  

Η ρυθμιστική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν ζήτησε "ειδικούς ελέγχους" για τις εταιρείες που διαθέτουν αυτού του τύπου τα αεροσκάφη. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι τουρίστες κι αναμένεται ότι το Πεκίνο θα συμμετάσχει στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν το αεροπλάνο να χάνει ύψος, στη συνέχεια να χτυπάει σε έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και να βυθίζεται σε ποταμό σπάζοντας σε πολλά κομμάτια.

«Πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Κο Γουέν-τζε, με δάκρυα στα μάτια για τον πιλότο, τον 42χρονο Λιάο Τσιέν-τσουνγκ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον συγκυβερνήτη.

Αναλυτές της αεροναυπηγικής βιομηχανίας δηλώνουν ότι είναι πολύ πρώιμο ακόμη να πει κάποιος με βεβαιότητα αν οι πιλότοι σκοπίμως σήκωσαν το αεροπλάνο πάνω από τα κτήρια. Μία πιο σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει όταν οι Αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου τα οποία ανασύρθηκαν την Τετάρτη.

Αξιωματούχος της TransAsia δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 38.198 δολάρια (ΗΠΑ) για τα έξοδα κηδείας και 6.346 δολάρια για τον κάθε τραυματία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News