Κόσμος

Το Αμάν θα εκτελέσει την Ιρακινή τζιχαντίστρια

Η Ιρακινή τζιχαντίστρια που κρατείται στην Ιορδανία, την απελευθέρωση της οποίας ζητούσε το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να αφήσει ελεύθερο τον Ιορδανό πιλότο που κρατούσε όμηρο, πρόκειται να εκτελεστεί αύριο.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, λίγη ώρα αφότου το Αμάν απείλησε ότι θα εκδικηθεί τη φρικιαστική εκτέλεση του Μάαζ αλ Κασάσμπεχ από τους τζιχαντιστές.

«Η θανατική ποινή της (...) Ιρακινής Σατζίντα αλ Ρισάουι θα εκτελεστεί αύριο τα ξημερώματα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Ρισάουι είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Αμάν το 2005.

Ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του δεσμεύτηκε να δώσει μια «ισχυρή, συγκλονιστική και αποφασιστική» απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος για την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι έκαψε ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο τον οποίο κρατούσε όμηρο στη Συρία και μάλιστα δημοσιοποίησαν σχετικές φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.

Σχόλια