Κόσμος

Πόλεμος με βίντεο ξέσπασε στα Σκόπια

Σάλος με τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι κατέγραφε παράνομα το περιεχόμενο των συναντήσεων τις οποίες είχε στο γραφείο του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ.

Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στο youtube και μετέδωσε ένα φιλοκυβερνητικό κανάλι και όπως υποστηρίζει η κυβερνητική πλευρά το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί ένα στοιχείο που δείχνει τον εκβιασμό που υποτίθεται ότι επιχειρούσε ο Ζ.Ζάεφ στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να προχωρήσει σε μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγούσε την χώρα σε νέες εκλογές, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει τηλεφωνικές συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων και άλλων κρατικών λειτουργών που είχε στα χέρια του.

Τον κατηγορεί μάλιστα ότι οι παράνομες παρακολουθήσεις γινόταν σε συνεργασία με μυστική υπηρεσία γειτονικής χώρας που δεν κατονομάζεται.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης SDSM αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το συγκεκριμένο βίντεο επιβεβαιώνει ότι Νίκολα Γκρουέφσκι κατέγραφε παράνομα όλους τους πολιτικούς με τους οποίους συναντιόταν στο γραφείο του.

«Πώς μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης;» αναφέρει και προσθέτει ότι με τον ίδιο τρόπο παρακολουθούνται και καταγράφονται χιλιάδες πολίτες της χώρας.

«Είναι ένα παράδειγμα, χωρίς προηγούμενο στην Ευρώπη και η δράση αυτή παραβιάζει συγκεκριμένα άρθρα του συντάγματος και του ποινικού κώδικα» αναφέρει η ανακοίνωση του SDSM. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του βίντεο για την συνομιλία που φέρεται ότι έγινε στις 31-1-2015 αναφέρεται σαφώς ότι απίθανο Γκρουέφσκι να είναι τόσο αφελής να πιστεύω ότι η συζήτηση θα αποκαλύψει idetnitetot τα πρόσωπα που παρείχαν την απόδειξη για αυτό, ανέφερε ότι το κόμμα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια