default-image

Δείπνο Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς, με θέμα την Ελλάδα

Κόσμος
Δείπνο Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς, με θέμα την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση στην Ελλάδα, οι γαλλογερμανικές σχέσεις και το μέλλον της Ευρώπης, είναι τα κύρια θέματα συζήτησης του πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ανεπίσημο δείπνο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Στρασβούργο.

Οι δύο ηγέτες, τους οποίους προσκάλεσε στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή τους στις 18:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδας) στο εστιατόριο «Zuem Ysehuet», το οποίο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει την 11η Ιανουαρίου, είχε αναβληθεί εξαιτίας των επιθέσεων στη Γαλλία και της πορείας κατά της τρομοκρατίας που είχε γίνει εκείνη την ημέρα στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος και η καγκελάριος, που κάθισαν μαζί με τον Σουλτς και τους μεταφραστές τους, επρόκειτο να συζητήσουν για «τις ευρωπαϊκές προοπτικές, ζητήματα της επικαιρότητας, την ασφάλεια, την τρομοκρατία, καθώς επίσης και την Ουκρανία», διευκρίνισαν πηγές προσκείμενες στον Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει προ ολίγων εβδομάδων ότι με την καγκελάριο «θα μιλήσουν για το μέλλον της Ευρώπης». Οι πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα αναμενόταν επίσης να συζητηθούν στη συνάντηση αυτή, την επομένη της επίσκεψης του Σουλτς στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News