Κόσμος

"Ο Κάστρο είναι καλά στην υγεία του"

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο είναι καλά στην υγεία του, φανερά αδυνατισμένος αλλά σε πλήρη διαύγεια, δήλωσε χθες στα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης ένας βραζιλιάνος συγγραφέας που συναντήθηκε μαζί του.

Ο 88χρονος Κάστρο, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την εξουσία από το 2008, δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση τον τελευταίο χρόνο και καμία φωτογραφία του δεν έχει δημοσιευτεί στα κουβανικά μέσα ενημέρωσης από τον Αύγουστο, γεγονός που έχει πυροδοτήσει φήμες σχετικά με την υγεία του.

"Ο κομαντάντε (Κάστρο) χαίρει άκρας υγείας κι έχει καλή διάθεση", δήλωσε ο συγγραφέας και ακτιβιστής Κάρλος Αλμπέρτο Λιμπάνιο Κρίστο, γνωστότερος ως αδελφός Μπέτο, στην κουβανική κρατική τηλεόραση χθες Τετάρτη μετά την συνάντηση που είχε με τον Κάστρο την προηγούμενη μέρα.

Το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina επικαλέστηκε τον Μπέτο, ο οποίος είπε ότι ο Κάστρο ήταν αδύνατος και κρατούσε σημειώσεις στη διάρκεια της συνομιλίας τους. Ο Μπέτο είπε ακόμη ότι ο ιστορικός κουβανός ηγέτης ήταν καλά ενημερωμένος για τα εσωτερικά θέματα και τις διεθνείς εξελίξες αναφέρει το protothema.gr

Παρότι ο Κάστρο αρθρογραφεί σποραδικά, δεν έκανε κάποια δήλωση για αρκετές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για επικείμενη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων από τον νεότερο αδελφό του και σημερινό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 17 Δεκεμβρίου.

Σχόλια