default-image

Σάλος με την Μισέλ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος
Σάλος με την Μισέλ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε ο Μπαράκ Ομπάμα ούτε η σύζυγος του Μισέλ μπορούσαν να φανταστούν το θόρυβο που θα προκαλούσε η επίσκεψή τους στη Σαουδική Αραβία για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στο νέο βασιλιά Σαλμάν για το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα. Αφορμή η κίνηση της «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ να μη φορέσει μαντίλα, αλλά και να χαιρετήσει δια χειραψίας το νέο βασιλιά.

Το τι ακολούθησε τόσο στη Σ. Αραβία όσο και στις ΗΠΑ δεν περιγράφεται... Ασχέτως που η Μισέλ Ομπάμα ήταν σεμνά ντυμένη, όπως αρμόζει η περίσταση, ή ότι ο νέος βασιλιάς δεν έδειξε να ενοχλείται από την κίνησή της να τον χαιρετήσει.

Αλλωστε, αν και απαγορεύεται κάθε σωματική επαφή μεταξύ ανδρών και γυναικών που δεν ανήκουν στην ίδια οικογενειακή σφαίρα, το πρωτόκολλο είθισται ορισμένες φορές να παρακάμπτεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι που της έδωσαν από μόνοι τους το χέρι τους (ενώ η ίδια δεν έκανε ποτέ αυτοβούλως την κίνηση παρά μόνο ανταποκρινόμενη σε αντίστοιχη κίνηση αυτού που συναντούσε).

Στη Σαουδική Αραβία έφτασαν στο σημείο να κάνουν ακόμη και #hashtag με τίτλο «Η Μισέλ Ομπάμα Ακάλυπτη», ενώ σταθμοί την κάλυψαν ακόμη και με... «μωσαϊκό» όταν χαιρετούσε κάποιον με χειραψία.

Πάντως η Μισέλ Ομπάμα είναι μάλλον... «καταδικασμένη» να προκαλεί σε τέτοιες περιστάσεις. Οπως για τις ενδυματολογικές επιλογές της που μπορεί να ενθουσίασαν από την πρώτη στιγμή τους «ειδικούς» (αφού ντύνεται σαν κανονικός άνθρωπος της ηλικίας της), αλλά δεν της συγχώρεσαν ποτέ όσοι αντιμετωπίζουν με δέος το ρόλο της «πρώτης κυρίας». Ή όταν έκανε το... ατόπημα να αγκαλιάσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, κάτι που την τελευταία δεν έδειξε να ενοχλεί και ιδιαίτερα...

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν υπήρχε πρόθεση να φανεί ασεβής: Αλλωστε σε άλλα ταξίδια της όπου η μαντίλα είναι υποχρεωτική είναι πάντα ευπρεπώς και κατάλληλα ντυμένη.

Πηγή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News