Κόσμος

Μαδρίτη: Βρέθηκε ο τάφος του Θερβάντες;

 Τι μπορεί να κρύβει ένα ξύλινο φέρετρο με τα αρχικά MC; Πιθανώς κάτι που αναζητά η Ισπανία εδώ και πολύ καιρό. Τα οστά ενός δοξασμένου τέκνου της, ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ο τάφος του δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, ώστε να μπορούν οι πολυπληθείς ανά τον κόσμο θαυμαστές του να τον επισκέπτονται.

Φαίνεται όμως πως η ώρα έφτασε. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» οι ερευνητές, που ψάχνουν τα κατάλοιπα μιας εκκλησίας του 17ου αιώνα, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στη Μαδρίτη, βρήκαν το Σάββατο ένα φέρετρο με τα αρχικά MC φτιαγμένα από πρόκες που εξέχουν κατά ενάμιση πόντο. Το φέρετρο έχει μέσα οστά. Στην αρχή υπήρχε δυσπιστία, ωστόσο μετά από συνέχιση των ερευνών, οι επιστήμονες μοιάζουν βέβαιοι πως πρόκειται για τα λείψανα του Θερβάντες, ο οποίος είχε ταφεί εκεί στις 23 Απριλίου 1616.

Τις έρευνες χρηματοδοτεί ο δήμος της πόλης με ποσό γύρω στις 12.000 με 14.000 ευρώ. Την απόφαση έλαβε πριν από περίπου έναν χρόνο, ώστε «να ξεπληρώσει το μεγάλο χρέος του απέναντι στον πρίγκιπα των γραμμάτων» της Ισπανίας, «απέναντι σε αυτήν την προσωπικότητα που ενδεχομένως άφησε το βαθύτερο αποτύπωμα που έχει αφήσει ποτέ Ισπανός στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Πηγή:ethnos.gr

Σχόλια