Κόσμος

Ενοπλη ομηρία με τρεις νεκρούς σε ξενοδοχείο της Λιβύης

Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Τρίπολη της Λιβύης όπου τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε στο πέντε αστέρων ξενοδοχείο «Corinthia», σκότωσαν τρεις εργαζόμενους και σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, πήραν ομήρους «ανώτερους αξιωματούχους».

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, ενώ αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν την εισβολή, όταν σημειώθηκε έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εισήλθαν στους χώρους του ξενοδοχείου Corinthia σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του ΙΚ στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του ΙΚ στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και Λίβυους αξιωματούχους.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το Corinthia, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Τρίπολης που βρίσκεται στην παραλία, όπου έχουν καταφύγει οι ένοπλοι και αυτή τη στιγμή σημειώνεται ανταλλαγή πυρών.

Ένας ένοπλος ήδη συνελήφθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας Έσαμ Νάας.

Επίσης, δύο Φιλιππινέζες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών που προήλθαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Πηγή: protothema.gr/

Σχόλια