Κόσμος

Τέχνη… δια χειρός

Τη ζωγραφική σώματος την έχετε ακούσει. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχετε ξαναδεί. Ο Ιταλός καλλιτέχνης Γκουίντο Ντανιέλε έχει απογειώσει την εν λόγω τέχνη χρησιμοποιώντας ως πηγή έμπνευσης τα ζώα και ως καμβά το ανθρώπινο χέρι.

Ο στόχος του δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα αλλά παράλληλα η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη. Ο 64χρονος καλλιτέχνης ξεκίνησε να ασχολείται με την τέχνη του από την ηλικία των 15 ετών. Πάντα τον ενδιέφεραν τα χέρια καθώς τα θεωρούσε το πιο εκφραστικό σημείο του σώματος.  

Και πλέον δίνει τον καλύτερο εαυτό του με δημιουργίες που κάνουν τα χέρια να ζωντανεύουν θυμίζοντας ζέβρες, πουλιά, ελέφαντες και ερπετά. Η έκθεση των έργων του παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο Κέντρο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης  με μεγάλη ανταπόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς εργάζεται με το ανθρώπινο σώμα αποφεύγει τα συνηθισμένα χρώματα επιλέγοντας φυσικά, κατασκευασμένα με την παραδοσιακή Γιαπωνέζικη… συνταγή. Αυτό κάνει τη δουλειά του ακόμα πιο δύσκολη καθώς πρέπει να ολοκληρώσει κάθε έργο σε διάστημα λιγότερο από δέκα ώρες, όσο το χρώμα μπορεί να δουλευτεί.

Σχόλια