Κόσμος

Συρία: Επτά τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες ανταρτών

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων πέντε πολιτών, την Κυριακή στη Δαμασκό όταν περίπου σαράντα όλμοι και ρουκέτες που εβλήθησαν από αντάρτες έπληξαν την πρωτεύουσα της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά την απειλή τους να προχωρήσουν σε αντίποινα για τις πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του καθεστώτος εναντίον μιας περιοχής που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί κοντά στην πρωτεύουσα.

«Πέντε πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα πρόσωπα τραυματίστηκαν όταν οι αντάρτες εκτόξευσαν 43 ρουκέτες και έπληξαν με όλμους πολλές συνοικίες στο κέντρο της Βαγδάτης», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνοικίες Μάλι και Μαζέ και τα περίχωρα των πλατειών Αρνούς και Σαμπάα Μπαχράτ είναι ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν, ανέφερε η ΜΚΟ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά  επιρρίπτοντας την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στους αντάρτες που ελέγχουν την περιοχή Ανατολική Γούτα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή τουλάχιστον 56 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, στην πλειονότητά τους πολίτες, έχασαν τη ζωή τους στις επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας με στόχο τη Χαμουρίγε, μια συνοικία στην Ανατολική Γούτα την οποία ελέγχουν αντικαθεστωτικοί και πολιορκούν κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στην πολιορκημένη περιοχή αυτή αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Η σημερινή επίθεση στη Δαμασκό είναι μια από τις πιο σφοδρές και πολύνεκρες στην πρωτεύουσα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, σημείωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχόλια