Κόσμος

Ομπάμα: Μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία μετά τις επιθέσεις στη Μαριούπολη

Την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση του θανάτου τριάντα αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις τελευταίες παραβιάσεις της εκεχειρίας και την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αυτονομιστές με ρωσική υποστήριξη, ρωσικό εξοπλισμό, ρωσική χρηματοδότηση, ρωσική εκπαίδευση και ρωσικά στρατεύματα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί.

Οι Δυτικοί καταδίκασαν έντονα την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες εναντίον της τελευταίας μεγάλης πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ορισμένοι κάνοντας λόγο για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας η οποία κατηγορείται ότι υποστηρίζει στρατιωτικά την εξέγερση.

Ο Ομπάμα, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, υποσχέθηκε ότι θα «αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία», σε συντονισμό με τις διπλωματίες των άλλων δυτικών χωρών, δηλώνοντας ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι «πλην της στρατιωτικής αντιπαράθεσης».

«Το θέμα είναι να γνωρίζουμε αν θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό τον δρόμο που είναι κακός όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό αλλά επίσης (…) κακός για τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σχόλια