Κόσμος

Θύμα κυβερνοπειρατείας η Le Monde

Κυβερνοπειρατεία από υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, την οργάνωση Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός, υπέστη ο λογαριασμός της εφημερίδας Le Monde στο Twitter, όπως διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι τις πρώτες πρωινές.

Η οργάνωση SEA δημοσίευσε μηνύματα, ανάμεσά τους ένα με τον τίτλο «Εγώ δεν είμαι Σαρλί», στο οποίο οι χάκερς παίρνουν θέση υπέρ της Παλαιστίνης, της Συρίας «που βομβαρδίζεται» και καταγγέλλουν την Αφρική που «πεθαίνει από τον λιμό και τη σφαγή».

Η πειρατεία, η οποία τερματίστηκε γύρω στις 4.45' ώρα Ελλάδας, ήταν αιτία νωρίτερα να διακοπεί η λειτουργία του λογαριασμού της εφημερίδας στο Twitter, όπως ανακοίνωσε η Monde σε μήνυμά της και διευκρίνισε ότι έχει ανακτήσει τον έλεγχο του δικτύου των υπολογιστών της. «Ζητούμε συγγνώμη για κάθε ψευδές μήνυμα που αναρτήθηκε στο όνομά μας», τόνισε.

Η εφημερίδα είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι τις δύο προηγούμενες μέρες είχε δεχθεί επίθεση της οργάνωσης SEA που επιχειρούσε μάταια κυβερνοπειρατεία στην ιστοσελίδα της και στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι χάκερς αρχικά επιχείρησαν να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασης του Twitter της εφημερίδας στέλνοντας ψευδή μηνύματα σε δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημοσιεύσουν μήνυμα ανάληψης της ευθύνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, επίσης μάταια.

Δεν είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με tanea.gr, που η SEA διαπράττει κυβερνοπειρατεία. Τον Απρίλιο του 2013 οι υποστηρικτές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση στον λογαριασμό στο Twitter του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, αναρτώντας το εξής ψευδές μήνυμα: «Εκτακτη είδηση: δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα τραυματίστηκε».

Σχόλια